Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/p28139/domains/kamerconnect.nl/public_html/libraries/db.php on line 33
Hoe het werkt | Kamerconnect.nl

   

Hoe het werkt

Kamerconnect.nl hanteert een verbeterd concept dat niet te vergelijken is met andere kamerbemiddelingsites
 
Als huurder kun jij je aanmelden bij Kamerconnect.nl door een vragenformulier in te vullen. Er worden vragen gesteld omtrent kamerwensen en karaktereigenschappen om zo de juiste woonruimte voor jou te vinden. Je komt dan automatisch met deze gegevens in de database van Kamerconnect.nl
Je krijgt daarbij ook inloggegevens voor de site om eventuele aanpassingen te doen of om een uitnodiging te bevestigen. 
 
Kamerconnect.nl staat continu in contact met verhuurders in Amsterdam. Zodra een verhuurder ons benadert, wordt deze ook gevraagd een vragenformulier in te vullen. Deze gegevens worden vergeleken met de gegevens van de ingeschreven huurders. Er vindt een match plaats waaruit een lijst van potentiële huurders naar voren komt. Uit deze lijst worden maximaal twintig personen (per vrije woonruimte) geselecteerd. 
 
Deze twintig personen krijgen een alert per mail met de betreffende straatnaam van de aangeboden kamer. Bij interesse kan je vrijblijvend doorklikken naar het volledige informatie-overzicht van de woning inclusief foto's, datum en het tijdstip waarop de bezichtiging plaatsvindt.
 
In dat informatie-overzicht vind je ook een aanmeldingslink die toegankelijk is voor de eerste vijf personen die daar op klikken. Daarna valt deze link uit en is je kans voor deze kamer helaas weg. Deze vijf personen worden dan verwezen naar een betalingspagina waar de uitnodigingskosten van €3,-overgemaakt dienen te worden naar Kamerconnect.nl. Let wel, als je deze uitnodigingskosten hebt betaald, krijg je samen met de vier anderen een exclusieve kans op de kamer. Direct na ontvangst van de betaling stuurt Kamerconnect.nl jou het volledige adres. Het is vervolgens de verhuurder die de uiteindelijke huurder selecteert uit de groep van vijf personen. Als overeensteming wordt bereikt, sluiten partijen zelf de huurovereenkomst.
 

Nadat een huurovereenkomst met één van de vijf studenten tot stand is gekomen, worden de bemiddelingskosten aan de huurder in rekening gebracht. Dit eenmalige bedrag varieert van een kwart tot de helft van de overeengekomen maandhuur en wordt steeds specifiek vermeld in het informatie-overizcht.

 

Nadat je een kamer via Kamerconnect.nl hebt gevonden, houden wij jou in ons systeem. Zo kun je uitnodigingen blijven ontvangen.